Etică: cele 11 principii ale noastre

Euromotionilla, mândria noastră este de, on vaikutusta positiiviv asupra lumii care ne înconjoară. Fiecare angajat împărtășește aceste 11 periaatetta. Activitatea noastră, modul nostru de a profesa este ghidat de marile principii ale cărții albe de etică, editată Jacques Benoit.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

1. Syrjimättömyys: lucrăm într-o logică de syrjimätön yleisesti. Harkitse candidații egali. Ne angajăm, la fel ca și clienții noștri, tratăm competențele candidaților fără a lua în otetaan huomioon următoarele: alkuperä, sukupuoli, stare civilă, sarcină, fyysinen puoli, perheen numero, stare de genătate, suunta, ominaisuus identiteetti seksuaalinen, opas , activități sindicale, apartenența sau non-apartenența presupusă la un grup etnic, națiune, rasă sau religie. În cazul în care unul din clienții noștri nu împărtășește aceste principii, colaborarea este oprită.

2. Hyvitys: noi percepem doar o taxă de la clienții noștri, care ne angajează pentru recruitarea unui ehdokas. Nicn niciun caz nu percepem nici o compensație din partea unui ehdokas.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

3. Concurență: respectăm conceptul de concurență loială. Noi recruităm doar candidații din Europa ja yhteystiedot candidații recruitați de concurenții noștri. Mai mult decât atât, nu impunem nici o condiție de exclusiveivitate in contractele noastre. Dacă nu am fost reținuți, înseamnă că nu am fost cei mai buni.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

4. Integrarea: sprijinim candidații noștri în toate demersurile Administrative din Franța. Organisăm întâlniri neljännesvuosittain între candidați, astfel încât să formeze o rețea în această țară.

5. Confidențialitate: respectăm confidențialitatea demersurilor clienților ja candidaților noștri. Înainte de a apărea în referințele noastre, noi cerem întotdeauna acordul clienților noștri.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

6. Transparență: ne luăm angajamentul de aeri o relație transparentă, indiferent de sousectul approac. Garantăm respul datat al angajamentelor noastre. Comunicăm imediat, în olosuhteissa neprevăzute.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

7. Informație: ne luăm angajamentul de a transmite informații corecte іi verificate interlocutorilor noștri.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

8. Schimburi profesionale: primul nostru obiectiv este acela de a promova schimbul profesional rajat ylittävä. Nu avem nicio dorință de a destabiliza permanent echilibrul demografic între țări. Recrutăm, în primul rând, colaboratori care doresc să dobândească o experiență în străinătate pentru o durată determinată (3-10 ani) și îi încurajăm pe aceștia să se întoarcă apoin șara ciena.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

9. Abordări cu privire la mediul înconjurător: promovăm schimbul de date dematerializate.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

10. Perhe-sprijin: stabilim parteneriate cu alte companii pentru integrarea pe piața muncii a soților. De example, vă invităm să descoperiți compania Libert'Home , erikoistunut lastenhoitoon limbi-alueella.

Tämän lisäksi sinun on tiedettävä siitä enemmän.

11. Implicare în comunitate: fn fiecare an, din prima zi a existenței agenției noastre, donăm o parte din profituri asociației “ To His His Cap ”. Această asociație permite copiilor bolnavi de leukemia s evadeze cateva zile la mare, departement de boală. Pentru a face o donație pentru această asociație, clicați aici .

lavorare como medico in francia
Haideți să ne întâlnim!

"Suntem un cabinet de consultanță de mărime medie. Dorința noastră este de aeri cele mai bune servicii pentru clienții și candidații noștri. Valorile noastre: încredere, transparentență, bunăvoință. Transparent. , bunăvoință. vă ajuta să-l realizați!  Haideţi ei ole întâlnim ! "  

Cédric Desmoulins, Fondator ja johtaja Asociat al Euromotion Medical